Taitotasoista, ja niiden valinnasta!

Muutama ajatus taitotasoista ja niiden valinnasta!

Tässä muutama ajatus taitotasoista, niiden valinnasta ja siitä kenellä loppujen lopuksi on vastuu. Näissä ajatuksissa on vahvimmin pohjana kurssit jotka itse järjestän, ns. neljän tunnin ilta. Kaksi ensimmäistä tuntia on selkeää alkeistasoa, kaksi viimeistä tuntia jatkotasoa. Tunneille voi tulla mukaan aina tasatunnilta. Yhteistyökumppaneiden kursseilla, joilla olen opettamassa, otan tietenkin huomioon yhteistyötahon toiveet ja vaatimukset!

Vasta-alkajille suosittelen tietenkin alkeistasoa eli kahta ensimmäistä tuntia. Suosittelen myöskin, että osallistuisitte kulloisenkin tanssin kohdalla näille kahdelle ensimmäiselle tunnille 2-3 jopa 4 kertaa, ennen kuin osallistutte kolmannelle (tai jopa neljännellekin) tunnille. Tämä siksi, että aloittelija saisi mahdollisimman tukevan pohjan, perustuksen sille kaikelle mitä sitten jatkotasoilla vastaan tuleekaan.  Näin myös siksi, että viimeisille tunneille osallistuvatkin saisivat juuri heille sopivaa opetusta.

Opetuksessa pyrin aina ottamaan huomioon kaikki osallistujat. Näin ollen olen valitettavan usein törmännyt tilanteeseen, jossa viimeisillä tunneilla on osallistujia, jotka eivät taitotasonsa puolesta sinne vielä kuuluisi. Tilanne on vähintäänkin hankala. Toisaalta jokainen, niin alkuillan kuin loppuillankin osallistuja, hakee onnistumisen kokemuksia, oppimista ja huomioiduksi tulemista. Toisaalta jokainen osallistuja tuo kassaan rahaa! Mutta pitkässä juoksussa se vaan ei toimi niin, ajatuksella rahat pois ja kaffille. On osattava katsoa eteenpäin, niin minun yrittäjänä kuin oppilaankin tanssijana!

Kenellä on loppujen lopuksi vastuu taitotasojen toteutumisesta?

Tunnen opettajana ja yrittäjänä olevani vastuussa kurssin kokonaisuudesta, johon sisältyy muun muassa se että kaikki oppilaat löytäisivät itselleen sopivan tason kulloisellekin kurssille. Joskus suosittelen aika suorasanaisesti ja selkeästikin miten olisi hyvä ja korrektia toimia. -Hyvä- osoitetaan tässä tapauksessa oppilaalle itselleen ja -Korrekti- muille osallistujille!

Jos olet epävarma omasta taitotasostasi jonkin tanssin kohdalla ja mietit voinko osallistua jo kolmannelle tunnille, tai jopa pelkästään jatkotasolle, soita ja kysy neuvoa opettajalta! Yhdessä löytyy varmasti sopivan ratkaisun!

Ystävällisesti Tanssinopettaja Yrittäjä

Jarmo ”Jaska” Leppäkari

 

Kommentoikaa!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.